Pagina's

donderdag 7 april 2016

Weer eens iets anders!


En wel yoga!
Jaren geleden vertelde een collega dat hij naar yoga ging. Ik vond het rete-interessant en wilde wel mee. Uiteindelijk ben ik niet gegaan; te verlegen om ergens in m'n eentje een ruimte binnen te lopen en daar iets lichamelijks te gaan doen. En dus heb ik het jaren lang laten liggen. Ik dacht er wel aan, hoorde regelmatig om me heen dat het zo goed voor je is en fijn om te doen enzo. Ik was zelfs eens zover dat ik uitzocht of er een yogastudio in de buurt was, wat het kostte, wanneer de lessen waren. Maar toch ging ik niet. Iets gaan doen waarvan ik niet weet of ik er goed in ben.... Niks voor mij!

Een aantal weken geleden sprak ik met een klasgenoot over niet kunnen ontspannen, over "moeten" sporten maar het eigenlijk niet willen, over iets doen voor jezelf. Ze vertelde me dat ze thuis aan yoga deed. Gewoon, in de woonkamer, op een matje, voor de tv. Yoga with Adriene. 
Tot vandaag kon ik de moed niet opbrengen er aan te beginnen maar vanavond was het zover. Jawel! Een matje heb ik al jaren liggen (soms lijkt het alsof ik denk dat wals ik maar iets sportiefs koop, de rest ook wel komt...) en dankzij mijn lieve vriendje kan ik Youtube op tv zien. En daar ging ik! Yoga voor beginners, dat wel, maar toch; ik was lekker bezig! En nou nog even de discipline opbrengen om het elke dag te doen. Wat eerlijk: het voelde best goed!

Voor diegenen die het ook wel eens zouden willen proberen, gewoon in de privacy van je eigen huiskamer, Yoga with Adriene! Go for it!