Pagina's

woensdag 7 mei 2014

Kleur in de keuken!

Na een tijd "in het donker" gezeten te hebben (zie het vorige blog), vond ik dat het tijd werd weer wat kleur in mijn leven te brengen. Ik begon aan een prachtig en kleurig vliegengordijn uit het boekje "Haken en kleur" maar was het halverwege een beetje beu... Het bovenkantje is gemaakt en hangt al te pronken in de keuken. Het zijn de slierten waar ik een beetje over val.... Ik moet ongeveer 130 slierten haken die elk ongeveer 400 lossen lang zijn. Het voelt als nutteloos werk, ik zag geen vooruitgang meer. Dus.... ik heb de slierten even apart gelegd (bij de andere projecten die nog-niet-helemaal-maar-wel-bijna-af zijn. (Ik denk dat ik heel goed ben in beginnen maar minder goed in afmaken....).

Om het gevoel te hebben dat ik wel iets substantieels aan het maken was, ben ik begonnen aan keukendoekjes en pannenlappen in vrolijke kleuren. Let wel: ik ben er aan begonnen èn ik heb ze afgemaakt!



Deze prachtige (vind ik dan) pannenlappen zijn gemaakt met behulp van het patroon voor mandala's van Marinke van "A Creative Being". Vooral de regenbooglap vind ik prachtig!! Er moet nog vilt achter voor de grip en de warmte (en natuurlijk had ik dat niet liggen) en dan mogen ze aan de haakjes in de keuken. 

De pannenlappen zullen gezelschap krijgen van de keukendoekjes.


Deze keukendoeken heb ik gemaakt volgens dit patroon. Het is een heerlijk gemakkelijk patroon, zo klaar, echt iets voor deze ongeduld dus. Het lapje met de vier kleuren is ontstaan doordat ik niet wist wat met de restjes te doen.
Alle vrolijke lapjes mogen binnenkort de keuken in. Dan nog het vliegengordijn afmaken en mijn keuken is het zonnetje in huis! Enne; je mag me gerust achter de broek zitten over het vliegengordijn hoor, zal tijd worden dat ik eens iets af maak!

1 opmerking:

  1. Alleen al het feit dat je bezig bent, is 'n goed teken!
    En die slierten...ach, die komen er óók nog wel, hoor!
    Haak ze!

    BeantwoordenVerwijderen